Chronische pijn

Chronische pijn is een aanhoudende pijn dat langer dan drie maanden aanwezig is. Door deze pijn kunt u belemmeringen ondervinden bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten zoals het huishouden of een hobby. Misschien merkt u een groot verschil in uw energie per dag en weet u niet goed hoe u hiermee om kunt gaan. Pijn kan een zodanige rol in uw leven gaan spelen dat u het lastig vindt om dit te accepteren of dat u het moeilijk vindt om tot ontspanning te komen.

Ergotherapie in de wijk kan gezamenlijk met u toewerken naar het vergroten van uw kwaliteit van leven en de stap zetten richting tevreden zijn met de dag, ondanks de pijn. Samen met u worden uw dagelijkse activiteiten in kaart gebracht om hiermee inzicht te krijgen in uw dag- en weekindeling, uw handelen en uw gedachtes.

Met deze inzichten wordt geleidelijk toegewerkt naar een balans. Met behulp van een opbouwplan kan daarna verder worden gewerkt aan het mogelijk maken van uw doelen. Onderdeel hiervan zijn het gezamenlijk analyseren van uw activiteiten en op zoek gaan naar een andere manier van uitvoeren die wellicht beter bij u past.