Oncologie

Mensen kunnen door kanker of de behandeling ervan problemen ervaren bij het doen van dagelijkse activiteiten. Pijn, vermoeidheid, conditieverlies, problemen met bewegen en bijvoorbeeld problemen met het geheugen hebben een grote impact. Het zorgen voor het gezin, werken, fietsen, huishouden en doen van hobby’s kunnen moeilijker worden.

Ergotherapie in de wijk kan in alle fases ondersteunen bij het zo goed mogelijk kunnen blijven doen van activiteiten en verbeteren van kwaliteit van leven. Denk hierbij aan: energieverdeling gedurende de dag, persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, zit- en lighouding, advies bij decubitus of preventie hiervan, vervoer, aanpassingen van de woning en advisering aan de mantelzorgers.

Ergotherapie in de wijk is lid van het Oncologie Netwerk Zuid-Gelderland (ONZG). Dit is een regionaal netwerk van allerlei verschillende zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met en na kanker.

Voor meer informatie, zie: www.onzg.nl

In de gemeente Heumen is Ergotherapie in de wijk vanuit het gezondheidscentrum Samen Gezond lid van de werkgroep ‘zorg rondom kanker’

Voor meer informatie, zie: https://www.gcsamengezond.nl